vineri, 25 iulie 2014

ȘTIRE BOMBĂ!!! La Târgu-Mureș se va înființa CENTRUL DE EXCELENȚĂ ÎN FOTBAL! FRF DESCHIDE PRIMA ȘCOALĂ DE FOTBAL PENTRU JUNIORI!


ȘTIRE BOMBĂ!!! La Târgu-Mureș se va înființa CENTRUL DE EXCELENȚĂ ÎN FOTBAL! FRF DESCHIDE PRIMA ȘCOALĂ DE FOTBAL PENTRU JUNIORI!
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, alături de Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, au avut ieri  la Târgu-Mureş, o întrevedere cu primarul Dorin Florea, viceprimarii municipiului Târgu-Mureş şi consilierii locali, pentru a discuta   deschiderea la Târgu-Mureş a primului CENTRU NAȚIONAL DE EXCELENȚĂ ÎN (LA) FOTBAL.
Asta ar fi, pe scurt, știrea!
Bomba vine acum; acest CENTRU va funcționa precum o ACADEMIE DE FOTBAL, la nivel REGIONAL, (județele Mureș, Harghita, Covasna, Sibiu, Brașov, Cluj) iar juniorii selectați de către staff-ul de conducere al CENTRULUI și de către antrenorii angajați și plătiți direct de către FRF, vor avea școlarizare obligatorie la LPS (Liceul Sportiv din Târgu-Mureș) cazare, masă și pregătire teoretică și practică „la cel mai înalt nivel” – după cum s-a exprimat Burleanu, președintele FRF.
Prima clasă de elevi care vor fi selecționați din aceste 6 județe, - adică, prima promoție – vor fi juniorii care intră la anul, în clasa a IX-a!
Încă nu se știe care va fi numărul de jucători selecționați care vor  forma prima clasă la LPS, a acestui CENTRU DE EXCELENȚĂ, însă se merge pe baremul de minim o clasă sportivă, alcătuită din 30 de jucători.
O altă noutate ce rezultă din această știre, este faptul că celelalte cluburi sportive din județ (sau din județele învecinate) vor putea deveni pepinierele ale acestui CENTRU DE EXCELENȚĂ, aici  intrând și Clubul ASA.
Vor urma apoi alte selecționări, pentru constituirea anuală a altor clase de liceeni fotbaliști, în final, scopul acestor CENTRE DE EXCELENȚĂ ÎN (LA) FOTBAL, finanțate de către FRF din banii UEFA, fiind acela de a descoperi, crește și forma, viitoare talente fotbalistice,   care, sub “acoperișul” FRF, vor putea promova direct în echipele  naționale de juniori iar ulterior, putând accede la oricare club din Liga  1-a, de fotbal.
În opinia multora dintre oamenii de fotbal, care cunosc déjà amănuntele acestei știri, prin înființarea acestor CENTRE DE EXCELENȚĂ ÎN (LA) FOTBAL, FRF-ul oferă o uriașă ocazie, revoluționară chiar, pentru a reânvia scouting-ul românesc și a oferi reale șanse de  promovare a jucătorilor tineri și talentați, de fotbal, crescuți, școliți și pregătiți, direct sub aripa FRF.

Alte amănunte, veți găsi în paginile ediției viitoare a ziarului GOOOL!