marți, 22 iulie 2014

OBIECTIVU’ LU’ STANCIU!


OBIECTIVU’ 
LU’ STANCIU!

Obiectivul nostru este rămânerea în Liga 1 și în sezonul următor!” a declarat recent, Daniel Stanciu, managerul Clubului ASA, în emisiunea “Liga de weekend”, de la Sport Total FM.
E greu să îți propui obiective prea înalte în condițiile noastre. Miza este  destul de mare în acest sezon, pentru că retrogradează 6 echipe, iar banii din drepturile TV se vor mări considerabil. E important să rămânem în prima ligă“ a mai spus managerul.
Până aici, toate bune și frumoase. Ceva însă nu bate, și-anume... banii!
În condițiile în care au fost transferați o grămadă de jucători, dintre care unii chiar cu nume în Liga 1, salarizarea acestora, calculată la un salar minim - și îi las pe cunoscători să-și facă socotelile – deja a întrecut cu mult, bugetul de salarizare al Clubului ASA. Asta, fără să mai ținem cont și de datoriile Clubului!
Prin urmare, după un simplu exercițiu de logică, ajungem la concluzia că dacă ASA nu rezistă în Liga 1, după acest an competițional, ca să pună mâna pe   banii la care face referire Daniel Stanciu, înseamnă că Clubul finanțat de Claudiu Maior va intra în faliment, ajungând să fie înglodat în datorii!
După umila mea părere, la banii pe care Clubul ASA îi plătește jucătorilor de fotbal, celebri ori ba, transferați până în prezent, ar fi trebuit ca obiectivul stabilit să fie cel puțin ocuparea  locului 2-3, cu acces direct către meciurile din Europa League, unde măcar banii ce se pot obține, ar scăpa Clubul (și pe finanțatorul Maior!) de orice emoție. Mai mult chiar, până și Primăria târgumureșeană ar fi în  câștig, căci și-ar mai umple bugetul cu câteva milioane de euro, iar primarul Florea ar închide gura tuturor celor care critică azi Contractul de Asociere dintre Primărie și Clubul ASA.
Asta ar fi într-adevăr, o adevărată lovitură, atât de imagine cât și financiară!
Nu degeaba își bagă Becali banii în jucătorii de fotbal, căci știe și că dacă îi  ies pasiențele, (adică jucătorii bine plătiți, îi câștigă meciurile!) îi iese și lui  profitul!
Oare la Clubul ASA, chiar nu-și dorește nimeni, ceva mai mult?